Dispoziție
privind aprobarea modelului listei susținătorilor care va fi folosit pentru promovarea unui proiect de hotărâre a Consiliului Local al Orașului Popești-Leordeni, la inițiativa cetățenilor

  • Având în vedere prevederile articolului 247 - Inițiativa cetățenească - din Ordonanța de urgență nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare;
  • Luând în considerare Referatul de specialitate al Secretarului General al Orașului Popești-Leordeni înregistrat cu nr. 31794 din data de 07.06.2023 privind aprobarea modelului listei susținătorilor care va fi folosit pentru promovarea unui proiect de hotărâre a Consiliului Local al Orașului Popești-Leordeni, la inițiativa cetățenilor;
  • În temeiul dispozițiilor art. 196 alin. (1) lit. b) din Ordonanța de urgență nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, se emite prezenta:

Primarul orașului Popești-Leordeni emite prezenta Dispoziție:

  • Art. 1.– Se aprobă modelul listei susținătorilor care va fi folosit pentru promovarea unui proiect de hotărâre a Consiliului Local al Orașului Popești-Leordeni, la inițiativa cetățenilor, conform anexei la prezenta dispoziție.
  • Art. 2.– Declarația persoanei care a întocmit lista se completează, se semnează și se datează de către persoana care a întocmit lista susținătorilor și care are calitatea de inițiator al proiectului de hotărâre a Consiliului Local al Orașului Popești-Leordeni și se dă pe fiecare pagină a listei de susținători.
  • Art. 3.– În afara elementelor obligatorii, lista de susținători poate conține orice alte date de identificare ale partidului politic, ale alianței politice, ale alianței electorale, ale organizației cetățenilor din care face parte inițiatorul.
  • Art. 4.– Lista susținătorilor este act public și se află sub incidența art. 326 și 327 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările și completările ulterioare.
  • Art. 5.– Inițiatorii depun la Secretarul general al orașului Popești-Leordeni, proiectul de hotarare și listele de susținători completate conform modelului aprobat prin prezenta dispoziție, însoțite de o adresă de înaintare care va cuprinde informații privind obiectul proiectului de hotărâre si informații privind inițiatorul/inițiatorii proiectului de hotărâre, respectiv: numele și prenumele, cetățenia, data nașterii, domiciliul.
  • Art. 6.– Prezenta dispoziție se va comunica către: Instituția Prefectului Județului Ilfov, Consiliul Local al Orașului Popești-Leordeni și se aduce la cunoștință publică prin afișare la sediu și publicare pe pagina de internet a instituției.

Dipoziția nr. 253 din 7.06.2023

Document semnat